Wat is NLP?

NLP is een afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren. 

NLP gaat over de manier waarop jij informatie opneemt, filtert en die informatie gebruikt. Iedereen neemt de informatie op een unieke manier op, daarom heeft ook iedereen zijn of haar eigen unieke gedrag. Maar soms werkt dat gedrag belemmerend in je leven. 

Neuro Linguïstisch Programmeren: 

  • Neuro staat voor het brein. Hoe wij de informatie verwerken via onze zintuigen. Die informatie komt met ongeveer 2 miljoen bits per seconde binnen. Het meeste laten wij direct al weg. We filteren dus onze informatie en vervormen we alles wat niet in ons model van de wereld past.
  • Linguïstisch staat voor de taal. We praten over onze ervaring en dat is maar het topje van de ijsberg. De rest laten we weg, maar het bepaalt wel ons gedrag, via onbewuste processen. 
  • Programmeren staat voor de strategieën die we hebben om ons leven te vergemakkelijken of juist moeilijker te maken. In die ‘programma’s’ sluipen soms foutje die je met NLP kunt opsporen en veranderen.

Communicatiemodel: 

Een NLP coach heeft kennis van NLP als communicatiemodel en kan jou helpen je gedrag te begrijpen en nieuwe keuzes te maken voor het door jou gewenste gedrag. Een groot voordeel van NLP is dat je eigenlijk je coach helemaal niets hoeft te vertellen over daadwerkelijke gebeurtenissen en je nare ervaringen dus ook niet volledig hoeft te herbeleven! NLP gaat over hoe je informatie opslaat; de coach zoekt met jou naar betere strategieën om je informatie op te slaan.

Emoties, gedachtenpatronen, gedrag hoeven je niet meer te belemmeren in het ervaren van je leven op een prettige manier. Jij bepaalt vanaf nu zelf hoe je naar je problemen kijkt en welke betekenis je het in je leven geeft!

NLP Communicatiemodel

Emoties, gedachtenpatronen, gedrag hoeven je niet meer te belemmeren in het ervaren van je leven op een prettige manier.

Jij bepaalt vanaf nu zelf hoe je naar je problemen kijkt en welke betekenis je het in je leven geeft!