ZIJN | DOEN | HEBBEN

Op 20 september 2013

zenfrog

Al een aantal weken ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe workshop. En hoewel het mij al helemaal duidelijk is wat we gaan brengen aan onze deelnemers, is het zoeken naar de juiste woorden een behoorlijke uitdaging.

Waar gaat het om, wat wil je bereiken. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen snapt dat het niet gaat om een paar nieuwe schoenen, maar om het grotere, meer wezenlijke. Hoger geluk, iets waar maken, wat je gelukkig gaat maken op het hoogste niveau. En dat dan zonder zweverij, maar gewoon voor jou en mij, gewone mensen. Omdat dromen en verlangens van ons allemaal zijn.

Uiteindelijk gaat het erom dat je je kunt afvragen: Wie wil ik eigenlijk zijn en wat brengt dat me dan? Ben ik helemaal tevreden over mijn leven, zoals ik dat heb bereikt? Wat doe ik, als ik ben wie ik wil zijn, en wat heb ik dan eigenlijk? Met deze ingrediënten kun je dagenlang vullen en vele hele inspirerende werkvormen doen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je doet wat dicht bij je ligt. Bij je hart, bij wie je bent. En dat je je daar zó goed bij voelt, dat het niet zo belangrijk is wat anderen daarvan vinden. Je levensinvulling, je missie.

ZIJN | DOEN | HEBBEN

Begin maar eens bij de eerste. WIE WIL JE ZIJN?

En heb je wat hulp nodig, dan hoop ik dat je mij even belt. Zodat ik je de weg kan wijzen, een spiegel voor je kan zijn, of een motivator voor als je even te veel wordt afgeleid van je doelen.