Weg met die jeuk...

Op 12 augustus 2013

Al snel dit voorjaar, toen alles net in bloei kwam, begon het. Droge plekken om mijn ogen, een snotterneus, en jeuk. Met wat veranderingen in mijn eetpatroon dacht ik dit wel te kunnen laten verdwijnen. Maar steeds stak jeuk weer de kop op. En zo ging dat door, van het voorjaar tot en met de zomer. Tot ik er genoeg van had en serieus besloot dat het nu maar eens klaar moest zijn.

Een allergie, haal je die dan zomaar weg? Nou nee, niet zomaar. Als NEI therapeut heb ik geleerd dat het kan zijn dat er een emotionele blokkade meespeelt bij het ontstaan van allergie. En dan helpen zalfjes niet. In dat geval kun je uittesten welke emotie hiervoor verantwoordelijk is, en via welke allergenen deze allergie zich dan manifesteert. Door het helpen verwerken of loslaten van emoties, de juiste voeding en eventuele aanvullingen help je lichaam en geest vervolgens weer om de balans te herstellen. Klinkt simpel, helemaal als je je bedenkt dat sommige mensen al jarenlang zoeken naar oplossingen.

Als NEI therapeut kan ik heel veel naar boven halen, en dus ook de oorzaak van mijn eigen allergie. Aan het werk dus, met al mijn vragenprotocollen op zoek naar oorzaak en vooral: wát doen we eraan?

allergie 631879 86264973

Inmiddels ben ik 5 dagen verder en blij dat ik eindelijk heb doorgezet! Na één dag behandeling en aanvullende middelen is de jeuk al bijna verdwenen. En nu ook de droge plekken bijna weg zijn, rest nog een wit deel op mijn binnenarm, omgeven door een zongebruinde huid.

Weg met die jeuk dus. Wat ben ik blij met NEI! En jij?