Trots op NEI bij de Therapeutenbeurs!

Op 14 november 2016

Gister bezocht ik de therapeutenbeurs in Apeldoon. Een vaste gewoonte die ik jaarlijks weer volg. Iets in mij wil daar heen en tegelijkertijd vraag ik me soms weer af wat ik daar toch zoek in al dat aanbod! Het was fijn er te zijn. Naast fijne ontmoetingen heeft het mij zeker weer een fijne ervaring opgeleverd!

1. Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie

    én de NEI vereniging

  Jolanda Vleugel  vvnt logo liggend

Dit jaar stond zowel Jolanda Vleugel met haar Opleidingsinstituut voor integrale coaching en therapie op de beurs, als de door NEI coaches opgerichte NEI-vereniging!

Met NEI spoor je emotionele blokkades en overtuigingen op in het onderbewuste. Emoties van vroeger hoeven nu geen gevaar meer te vormen, maar het onderbewuste geeft nog steeds dit signaal. Met NEI kunnen we dit veranderen. Dat noemen we integreren.

Er waren veel mensen nieuwsgierig naar deze manier van werken, de stand is supergoed bezocht en NEI door velen ervaren.

Als ik zo’n dag op de beurs rondloop zie ik allerlei stand met vele technieken, druppeltjes, apparaten en machines op het gebied van de aanvullende therapieen. Ik vind het fijn dat ik hiervan gebruik kan maken in het advies aan mijn klanten.

Maar ik ben vooral trots op het feit dat we met NEI kunnen werken aan de oorzaak van het probleem en met deze methode snel bij de kern van het probleem kunnen komen.

2. Boeken  

Ik hou zo van boeken en hier hebben ze alles!

boeken yoganice

NEI gaat vooral over bewustzijn.

Je bewust worden van wat er is, welke behoeften je hebt, wat je blokkeert op het gebied van je emoties, je doelen, je gezondheid. Boeken hebben bij de kracht om mijn onderbewuste te raken en nieuwe wegen te onderzoeken om mijn doelen te bereiken.

3. Ayurveda            

neti pot

Als NEI coach werk ik vanuit de 5 elementen uit de Chinese geneeskunst. Veel oude wijsheden werken met elementen. Zo ook ayurveda, ook al ziet dit er iets anders uit. Doordat ik yoga zie als een belangrijke pijler in mijn leven, ben ik mij gaan verdiepen in ayurveda. De typen van constitutie, voeding en kruiden, preventieve geneeskunde, adem die de buitenwereld met je binnenwereld verbind, bewustmaakt en heelt.

Op het gebied van reinigingsrituelen heeft de ayurveda een heel scala aan mogelijkheden. Belangrijk op dit gebied is te weten dat in de natuurgeneeskunde bijna alles begint met ontgiften. Op de beurs heb ik voor mijzelf een neti pot aangeschaft. Hiermee reinig je je neusholten.

Natuurlijk heb ik al van alles gedaan en lijkt het weer een beetje beter te gaan met al mijn allergieën. De juiste toon is gezet. De neti pot had ik nog niet gehad. Het is één van de dingen die je kunt doen als je gaat ontgiften:

  • drink op de nuchtere maag een glas warm water met citroen, of een kopje verse gemberthee;
  • maak na het tandenpoetsen je tong schoon met een zgn. tongschraper;
  • reinig je neusholten (met de neti pot);
  • oefen je in de pranayama ademhaling (hierover later nog meer). Deze ademhaling is wat makkelijker als beide neusgaten redelijk geopend zijn. Heerlijk van deze oefening is dat je voelt dat je je beter in balans voelt, rustiger, het helpt je ervaringen te verwerken omdat het je linker en rechter hersenhelft met elkaar verbindt. En uiteraard heeft deze ademhaling naast een kalmerende ook een reinigende werking!

Meer weten? Bel of mail! Je kunt contact met mij opnemen via mijn website! www.vierct.nl.