Rituelen

Op 06 september 2013

 

“Het is weer vrijdag en de week is weer voorbij.”

 

Een week waarin ik heel concreet aan een nieuwe uitdaging heb gewerkt, namelijk NEI coaching en therapie op de kaart zetten. En het zou niet zo uitdagend zijn als het alleen om NEI ging. Natuurlijk gaat het ook om het gezicht daarachter, de persoonlijkheid, de intenties van deze persoon, de vakkundigheid, het vertrouwen dat je krijgt wanneer je het artikel leest en de foto aanschouwt. In dit geval gaat het helemaal over mij en hoe ik mijzelf in de krant ga laten zetten. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik dit zo spannend zou vinden, maar omdat het iets is waar ik heel erg in geloof kies ik ervoor om deze uitdaging aan te gaan.

Soms wordt je letterlijk uitgedaagd om iets anders te doen, je grenzen verkennen en soms eens iets verder reiken, de bocht om, zodat je kunt zien wat er daarachter nog voor je in het verschiet ligt. Daar heb je nieuwsgierigheid voor nodig, moed, lef, zelfvertrouwen, en ook een beetje spanning. Want dat zorgt ervoor dat je in optimale staat bent, om om te gaan met onverwachte en ‘gevaarlijke’ situaties.

Een kleine hulp in deze spannende week is vooral praten over waarom ik het zo belangrijk vind, nuchter te blijven en wat rituelen in te bouwen in mijn dagelijkse handelingen.

En zo…

  1. zit ik iedere dag weer eerst in mijn werkkamer, mijn denktank en creatieve werkplaats, om stil te staan bij wat ik Zwolle wil gaan brengen, en wat ik dan voor nieuws te bieden heb;
  2. check ik iedere morgen of ik de steen bij me heb, die me helpt herinneren dat ik iets nieuws moet doen om iets nieuws te bereiken;
  3. overweeg ik iedere ochtend of ik doe wat ik graag wil doen, óf dat ik doe wat een ander graag wil wat ik doe.
  4. pak ik mijn agenda, maak een planning en ga aan het werk.

En zo zie je maar weer, dat ook NEI gewoon heel praktisch is. Je wilt gelukkig zijn, doen wat bij je past en soms zoek je even naar een ander spoor dat beter past bij wie je nu bent en waar je toekomst dromen liggen. Onderweg is voelen nodig, bewust omgaan met je emoties, je lichaam, je voeding, en je gedrag. En terwijl je met je blik gericht bent op het nu, en je focus op de toekomst, werken we met Neuro Emotionele Integratie aan datgene wat verdere groei en ontwikkeling blokkeert.  

Omdat je verder wilt komen, je gelukkig wilt voelen,

in balans en vitaal wilt zijn!