Trots op NEI bij de Therapeutenbeurs!

Op 14 november 2016

Gister bezocht ik de therapeutenbeurs in Apeldoon. Een vaste gewoonte die ik jaarlijks weer volg. Iets in mij wil daar heen en tegelijkertijd vraag ik me soms weer af wat ik daar toch zoek in al dat aanbod! Het was fijn er te zijn. Naast fijne ontmoetingen heeft het mij zeker weer een fijne ervaring opgeleverd!

1. Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie

    én de NEI vereniging

  Jolanda Vleugel  vvnt logo liggend

Dit jaar stond zowel Jolanda Vleugel met haar Opleidingsinstituut voor integrale coaching en therapie op de beurs, als de door NEI coaches opgerichte NEI-vereniging!

Met NEI spoor je emotionele blokkades en overtuigingen op in het onderbewuste. Emoties van vroeger hoeven nu geen gevaar meer te vormen, maar het onderbewuste geeft nog steeds dit signaal. Met NEI kunnen we dit veranderen. Dat noemen we integreren.

Er waren veel mensen nieuwsgierig naar deze manier van werken, de stand is supergoed bezocht en NEI door velen ervaren.

Als ik zo’n dag op de beurs rondloop zie ik allerlei stand met vele technieken, druppeltjes, apparaten en machines op het gebied van de aanvullende therapieen. Ik vind het fijn dat ik hiervan gebruik kan maken in het advies aan mijn klanten.

Maar ik ben vooral trots op het feit dat we met NEI kunnen werken aan de oorzaak van het probleem en met deze methode snel bij de kern van het probleem kunnen komen.

2. Boeken  

Ik hou zo van boeken en hier hebben ze alles!

boeken yoganice

NEI gaat vooral over bewustzijn.

Je bewust worden van wat er is, welke behoeften je hebt, wat je blokkeert op het gebied van je emoties, je doelen, je gezondheid. Boeken hebben bij de kracht om mijn onderbewuste te raken en nieuwe wegen te onderzoeken om mijn doelen te bereiken.

3. Ayurveda            

neti pot

Als NEI coach werk ik vanuit de 5 elementen uit de Chinese geneeskunst. Veel oude wijsheden werken met elementen. Zo ook ayurveda, ook al ziet dit er iets anders uit. Doordat ik yoga zie als een belangrijke pijler in mijn leven, ben ik mij gaan verdiepen in ayurveda. De typen van constitutie, voeding en kruiden, preventieve geneeskunde, adem die de buitenwereld met je binnenwereld verbind, bewustmaakt en heelt.

Op het gebied van reinigingsrituelen heeft de ayurveda een heel scala aan mogelijkheden. Belangrijk op dit gebied is te weten dat in de natuurgeneeskunde bijna alles begint met ontgiften. Op de beurs heb ik voor mijzelf een neti pot aangeschaft. Hiermee reinig je je neusholten.

Natuurlijk heb ik al van alles gedaan en lijkt het weer een beetje beter te gaan met al mijn allergieën. De juiste toon is gezet. De neti pot had ik nog niet gehad. Het is één van de dingen die je kunt doen als je gaat ontgiften:

 • drink op de nuchtere maag een glas warm water met citroen, of een kopje verse gemberthee;
 • maak na het tandenpoetsen je tong schoon met een zgn. tongschraper;
 • reinig je neusholten (met de neti pot);
 • oefen je in de pranayama ademhaling (hierover later nog meer). Deze ademhaling is wat makkelijker als beide neusgaten redelijk geopend zijn. Heerlijk van deze oefening is dat je voelt dat je je beter in balans voelt, rustiger, het helpt je ervaringen te verwerken omdat het je linker en rechter hersenhelft met elkaar verbindt. En uiteraard heeft deze ademhaling naast een kalmerende ook een reinigende werking!

Meer weten? Bel of mail! Je kunt contact met mij opnemen via mijn website! www.vierct.nl.

Paying It Forward

Op 30 september 2016

Al een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje van de voorzitter van de Moerman Vereniging (MMV). De MMV wil graag mensen informeren over goede voedingsgewoonten bij kanker. 

Hij vroeg mij of iets zou willen vertellen vanuit mijn vakgebied als NEI coach over vaccinaties en wat er gebeurt als een kind kanker krijgt. Wat kun je doen? Kun je werken aan ontstoring? Nu is het onderwerp vaccinaties zeker niet mijn specialiteit, maar over NEI (neuro emotionele integratie) bij een kind met kanker kan ik zeker wat vertellen vanuit mijn moederschap en NEI coach. 

Ik zal mijn tijd benutten om te vertellen hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen, werkend vanuit de 5 elementen. Wat kun je doen om je kind emotioneel in balans te houden en het lichaam te helpen het zelfherstellend vermogen te optimaliseren? Wat is de rol van de ouders, de andere kinderen in het gezin, van familie en vrienden? Hoe doe je dit? Hoe ga je samen als gezin dit proces in en maak je goede en verantwoorde keuzes? 

En zo komt het dat ik samen met Jolanda Vleugel op dinsdag 29 november aanstaande een presentatie mag geven over integrale coaching en vaccinaties bij kinderen die kanker hebben. 

En daar sta ik dan straks: als NEI-coach, als moeder en als voorzitter van Stichting Maud voor Leven, 5 jaar later ... Paying It Forward!

Anders kijken naar gezondheid ;-)

Op 01 februari 2016

Ben jij ook klaar met al dat nieuws over die misstanden in de wereld? Er komen er nogal wat langs de laatste tijd: de vluchtelingencrisis, de leugens in de voedingsindustrie, Monsanto, de macht en misleiding van de farmaceutische industrie en niet te vergeten de bankensector die de crisis heeft ingeluid?

Een tijd lang heb ik alles gevolgd, omdat ik het allemaal wilde weten! Want als je weet waar je op moet letten, kun je zelf andere keuzes maken. Maar nu ben ik er wel klaar mee. Ik word er een beetje misselijk van. Ik zit vol en het is tijd geworden mijn lichaam en geest van deze viezigheid te ontdoen. 

Ik zou graag de mooie ontwikkelingen willen lezen, hoe kan het wel? Welke alternatieven hebben we die haalbaar zijn voor iedereen? Hoe kunnen we met z’n allen anders kijken en de wereld weer mooier maken? Op welke manier kunnen we genieten van ons leven, eerlijk eten, puur leven, met een warm hart voor elkaar? Ik weet dat dit kan! 

Anders kijken

 

 

 

 

 

EERLIJK, PUUR, WARM. MET EN VOOR ELKAAR!

En wanneer we ons losmaken van de misstanden in de wereld ontstaat er weer ruimte om ons bezig te houden met hele mooie dingen. Want wij hebben voor heel veel problemen helemaal geen voeding uit de industrie nodig, dan kan prima lokaal! Medicijnen hebben we echt alleen nodig als de nood soms heel hoog is. Meestal kan een homeopathisch middel ook heel goed werken. 

Wat dacht je van rust? Zodat lichaam en geest weer kunnen herstellen? Een goed gesprek voeren met iemand die je goed kent en oprecht naar je luistert? En als dat niet werkt een natuurlijke therapie volgen, die je lichaam en geest de juiste prikkel geeft tot herstel? 

Het scheelt op de langere termijn echt heel veel tijd, geld en energie als we beter luisteren naar de signalen van onze eigen intelligente ik! Als we kunnen luisteren naar deze innerlijke stem en dit omzetten in actie, hoeven we niet meer rond te rennen als een kip zonder kop. Dan hebben we gewoon een fijn leven. Gelukkig, gezond en in balans.

Wil jij ook anders kijken en ontdekken wat er voor jou aan gezondheid en geluk in het verschiet ligt? 

In het komende jaar zal ik meerdere workshops of presentaties (laten) geven over aspecten die jouw geluk en gezondheid weer laten floreren. Ik zou graag een beetje inspiratie willen brengen om dit weer mogelijk te maken.

Wil jij hierbij zijn, of wellicht iets komen brengen en anderen inspireren? Laat het mij vooral horen, en stuur mij even een berichtje. 

 

 

 

 

 

Internationale Vrouwendag

Op 12 februari 2015

8 Maart: Internationale Vrouwendag.

Heb ik er iets mee? Eerst dacht ik van niet... 

Ik ben namelijk best assertief, heb geleerd om te doen wat voor mij belangrijk is en dat in redelijke harmonie met mijn omgeving. Maar tóch gaat er nog wel eens iets fout in deze planning. En aan wie ligt dat dan? Kan ik daar dan misschien iets van leren? Is het niet een probleem in landen waar vrouwen nog onderdrukt worden om uiteenlopende redenen? 

Het wordt mij steeds duidelijker dat wij, vrouwen in Nederland anno 2015, helemaal niet zo heel erg veel moeite meer hebben om onze dromen en idealen achterna te gaan. Maar wat nog wel lastig is, is dat ons verantwoordelijkheidsgevoel ervoor zorgt dat we dan maar alles moeten doen. Of net niet helemaal assertief zijn, hulp vragen aan een ander, onze grenzen aangeven. En dan staat daar dan toch ineens die man met die hamer...

Ook werkgevers vinden het nog wel eens lastig om te erkennen dat vrouwen ook competenties hebben en deze graag willen inzetten. Er zijn zelfs in Nederland nog werkgevers die het raar vinden als mannen voor hun kinderen willen zorgen, of hiervoor een extra dag vrij willen hebben. Mannen- en vrouwenbedrijven bestaan dus nog steeds! 

En dan hebben we nog de overheid, die wel héél veel verwacht van ons, vrouwen. Zo mogen we, als onze kinderen geboren zijn zo snel mogelijk weer aan het werk, maar wel zo fulltime mogelijk, want dat is goed voor onze zelfstandigheid en ons pensioen! De tegemoetkoming in kinderopvang is flink teruggeschroefd, dus toch wat eerder naar huis. En dan ineens bestaat onze dag uit werken, thuiswerken, de kinderen opvangen en vermaken... en oh ja, ook nog werken als de kinderen thuis zijn, anders komen we niet aan onze fulltime werkweek! Daarnaast is er dan ook nog het fenomeen "Vrouwen in de top van het bedrijfsleven". Of we dat er ook nog even bij willen doen. 

We moeten dus echt wel een supergeslacht zijn, wij vrouwen. Maar ondertussen gaat deze emancipatie ons soms misschien wel een beetje opbreken...

Vrouwendag: Ja het is nog steeds nodig om aandacht te geven aan vrouwen, onze behoeften, onze gezondheid en onze balans. Voor vrouwen van over de hele wereld, omdat we nog lang niet klaar zijn met recht op zelfbeschikking, veiligheid, gezondheid. Saamhorigheid en waardering voor alle uitdagingen die we iedere dag weer tegemoet treden.

Kom ook op 8 maart; voor vrouwen, duurzaam, gezond, gelukkig en in balans. Coaching, spiritualiteit, ondernemen, inspirerende workshops. 

Voor meer informatie kijk je even op de website van het Zwols Vrouwen Platform: http://www.zwolsvrouwenplatform.nl/

 

 

De balans opmaken

Op 30 december 2014

De balans opmaken

We nemen afscheid van 2014 en verwelkomen 2015. En dan? In het afgelopen jaar heb ik mensen mogen coachen en was ik getuige van mooie einddoelen van deze trajecten. Iets om trots op te zijn. En ook het geven van trainingen, mensen in beweging brengen, of in elk geval ondersteunen in deze richting gaf mij erg veel voldoening. Het werkelijke veranderen doen mensen natuurlijk zelf, de credits zijn dus ook geheel voor deze dappere veranderaars. Want het vergt wel lef om anders te kijken en te kiezen voor hele nieuwe dingen. Of om datgene wat al zolang in je suddert nu maar eens met de wereld om je heen te delen.

Ook ik heb ik het afgelopen jaar gespeeld met gedachten die het begin vormen van iets nieuws. Sommigen weten hier al iets van, maar nog niet iedereen. De tijd is nog niet helemaal rijp. Want mijn valkuil ligt op de loer: Iets nieuws beginnen, als ik het oude nog niet goed heb afgerond.

Het einde van het jaar is een mooi moment om de balans op te maken en nieuwe plannen te maken voor het komende jaar. En dan heb ik het niet over plannen in de zin van goede voornemens, maar over dingen die ik wezenlijk anders ga doen.

 balans

 

Allereerst ga ik natuurlijk voor een jaar waarin ik mensen mag meenemen op weg naar geluk, vitaliteit, balans en inspiratie. Dit ga ik doen door middel van individuele coaching en therapie, en met trainingen en workshops voor kleine groepen, waarin bewustwording en persoonlijk empowerment centraal staat.

 

Het komende jaar staat  dan ook in het teken van:

Afmaken:

Nieuw:

 • De ‘upgrade’ van Medische Basiskennis die alle therapeuten moeten hebben van de verzekeraars per 2017.
 • Werken met vaste dagen voor coaching en therapiesessies.
 • Registratie aansluiting bij beroepsorganisatie BATC.
 • Verspreiden van een planning van workshops en evenementen op het gebied van vitaliteit, gezondheid en empowerment.
 • Vernieuwen van de website.
 • Samenwerken met partners in complementaire zorg.
 
 • Ieder kwartaal een nieuwsbrief voor opdrachtgevers en klanten.

Durf te vragen

Op 18 oktober 2013

Papierleuchten artfulblogger

Je hebt een eigen praktijk en inmiddels weet iedereen uit je eigen omgeving wel wat je doet. De meeste mensen leggen liever niet hun ziel en zaligheid bloot bij een vriendin of familielid, om daar vervolgens geld voor te betalen. Dat is in elk geval mijn ervaring en nog begrijpelijk ook.

Vandaag heb ik mij er daarom toe gezet om hulp te vragen aan mijn medemens. Ik geloof in NEI, maar heb een kruiwagentje nodig om deze methode onder de mensheid te verspreiden.

En zo maakte ik een stappenplan, een Facebookpagina, en schreef ik mijn vrienden en kennissenkring aan mij te helpen NEI te verspreiden. Dat hulp vragen best lastig is, bewijst dit maar weer eens.

NEI dus: Neuro Emotionele Integratie. Voor een optimale balans binnen alle elementen van het leven. En tegenwoordig ook op Facebook. Ik voel me trots op wat ik doe en hoop dat ook Zwolle NEI op de kaart gaat zetten.

De plannen voor het voorlichten van particulieren zijn vanaf vandaag in werking gezet. Wil jij meer weten, en als je twitter, facebook of de website in de gaten houdt, dan kom je mij vast weer tegen...!

Durf te vragen... toch zo gek nog niet!

 

Altijd maar die grenzen!

Op 15 oktober 2013

We werken hard; heel hard. Voorzichtig worden de kansen uitgesproken dat Nederland opklimt uit de crisis. Maar voor werkend Nederland moet er nog heel hard worden gewerkt, want het is nog geen tijd om veel nieuwe medewerkers aan te nemen.

Hoe moet je dan eigenlijk 'nee' zeggen? Mag dat eigenlijk wel? Kan het ook anders? Er rust nog een aardig taboe op 'nee', blijkbaar moeten we alles maar kunnen. Maar we hebben toch gewoon een overeenkomst met onze werkgever, die ons een salaris betaalt voor datgene wat we doen? Een goed gesprek is dus wel op zijn plaats wanneer het je allemaal boven je hoofd groeit.

Maar goed, een goed gesprek begint bij het signaleren van spanning, een conflict dat zich ergens binnen in je afspeelt. Je bent eigenlijk wel druk, chagarijnig als je 's avonds weer thuis bent, moe, hoofdpijn en mogelijk heb je allerlei vage lichamelijke klachten, omdat je overdag niet zo goed voor jezelf gezorgd hebt.

 

Te druk

 

Even opletten dus. Spanning is een lichamelijke reactie die aandacht nodig heeft. Dit is namelijk niet zomaar uit je lichaam verdwenen; daar moet je wat voor doen. Zonder aandacht duurt het lang voor je lichaam zich kan herstellen en blijf je te lang in de stressmodus hangen. Dit is erg slecht voor je gevoel van gezondheid en vitaliteit. Het zou fijn zijn dat je de stress herkent; je voelt dat je anders ademt, of dit gewoon soms even vergeet, je hart klopt, je bent niet meer zo aardig, je maakt te veel fouten, je krijgt pijn in je vingers.

Tijd voor een wandelingetje, een kopje koffie en even bewust op zoek naar ontspanning in je ademhaling, je spieren en je bewegingen. Of te wel; even resetten. En dan ga je weer aan de slag.

Dit kan al goed helpen om weer even terug te gaan naar een soort nulpunt. Heb je hier moeite mee; of verval je snel terug in oude patronen? Dan kan NEI natuurlijk helpen.

NEI, Neuro Emotionele Integratie, kan sneller werken dan je denkt; na één of twee keer kun jij waarschijnlijk alweer verder en ben je weer beter in balans en kun je je beter herstellen na periodes van stress of spanning.

Meer weten? Bel of mail me met je vraag en we gaan ermee aan de slag!

Succes!

ZIJN | DOEN | HEBBEN

Op 20 september 2013

zenfrog

Al een aantal weken ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe workshop. En hoewel het mij al helemaal duidelijk is wat we gaan brengen aan onze deelnemers, is het zoeken naar de juiste woorden een behoorlijke uitdaging.

Waar gaat het om, wat wil je bereiken. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen snapt dat het niet gaat om een paar nieuwe schoenen, maar om het grotere, meer wezenlijke. Hoger geluk, iets waar maken, wat je gelukkig gaat maken op het hoogste niveau. En dat dan zonder zweverij, maar gewoon voor jou en mij, gewone mensen. Omdat dromen en verlangens van ons allemaal zijn.

Uiteindelijk gaat het erom dat je je kunt afvragen: Wie wil ik eigenlijk zijn en wat brengt dat me dan? Ben ik helemaal tevreden over mijn leven, zoals ik dat heb bereikt? Wat doe ik, als ik ben wie ik wil zijn, en wat heb ik dan eigenlijk? Met deze ingrediënten kun je dagenlang vullen en vele hele inspirerende werkvormen doen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je doet wat dicht bij je ligt. Bij je hart, bij wie je bent. En dat je je daar zó goed bij voelt, dat het niet zo belangrijk is wat anderen daarvan vinden. Je levensinvulling, je missie.

ZIJN | DOEN | HEBBEN

Begin maar eens bij de eerste. WIE WIL JE ZIJN?

En heb je wat hulp nodig, dan hoop ik dat je mij even belt. Zodat ik je de weg kan wijzen, een spiegel voor je kan zijn, of een motivator voor als je even te veel wordt afgeleid van je doelen. 

 

Rituelen

Op 06 september 2013

 

“Het is weer vrijdag en de week is weer voorbij.”

 

Een week waarin ik heel concreet aan een nieuwe uitdaging heb gewerkt, namelijk NEI coaching en therapie op de kaart zetten. En het zou niet zo uitdagend zijn als het alleen om NEI ging. Natuurlijk gaat het ook om het gezicht daarachter, de persoonlijkheid, de intenties van deze persoon, de vakkundigheid, het vertrouwen dat je krijgt wanneer je het artikel leest en de foto aanschouwt. In dit geval gaat het helemaal over mij en hoe ik mijzelf in de krant ga laten zetten. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ik dit zo spannend zou vinden, maar omdat het iets is waar ik heel erg in geloof kies ik ervoor om deze uitdaging aan te gaan.

Soms wordt je letterlijk uitgedaagd om iets anders te doen, je grenzen verkennen en soms eens iets verder reiken, de bocht om, zodat je kunt zien wat er daarachter nog voor je in het verschiet ligt. Daar heb je nieuwsgierigheid voor nodig, moed, lef, zelfvertrouwen, en ook een beetje spanning. Want dat zorgt ervoor dat je in optimale staat bent, om om te gaan met onverwachte en ‘gevaarlijke’ situaties.

Een kleine hulp in deze spannende week is vooral praten over waarom ik het zo belangrijk vind, nuchter te blijven en wat rituelen in te bouwen in mijn dagelijkse handelingen.

En zo…

 1. zit ik iedere dag weer eerst in mijn werkkamer, mijn denktank en creatieve werkplaats, om stil te staan bij wat ik Zwolle wil gaan brengen, en wat ik dan voor nieuws te bieden heb;
 2. check ik iedere morgen of ik de steen bij me heb, die me helpt herinneren dat ik iets nieuws moet doen om iets nieuws te bereiken;
 3. overweeg ik iedere ochtend of ik doe wat ik graag wil doen, óf dat ik doe wat een ander graag wil wat ik doe.
 4. pak ik mijn agenda, maak een planning en ga aan het werk.

En zo zie je maar weer, dat ook NEI gewoon heel praktisch is. Je wilt gelukkig zijn, doen wat bij je past en soms zoek je even naar een ander spoor dat beter past bij wie je nu bent en waar je toekomst dromen liggen. Onderweg is voelen nodig, bewust omgaan met je emoties, je lichaam, je voeding, en je gedrag. En terwijl je met je blik gericht bent op het nu, en je focus op de toekomst, werken we met Neuro Emotionele Integratie aan datgene wat verdere groei en ontwikkeling blokkeert.  

Omdat je verder wilt komen, je gelukkig wilt voelen,

in balans en vitaal wilt zijn!

Oude patronen loslaten? Stop met vasthouden!

Op 19 augustus 2013

De vakantie is voor de meeste mensen afgelopen. Bij ons gaat de oudste vanaf vandaag weer naar school. En met deze eerste stap in het nieuwe schooljaar laten we de zomervakantie langzamerhand achter ons. Uitgerust en met nieuwe energie gaan we weer aan de slag met onze voornemens om dat lekkere fruit te blijven eten, te sporten, veel buiten te zijn, onze sociale contacten vooral goed aan te houden en ga zo maar door.

Komt je bekend voor?

Tja, dan weet je ook dat dit in de praktijk vaak anders uitpakt. Wanneer de herfst straks zijn intrede doet, dan gaan we een nieuw seizoen in. En daar horen andere dingen bij. Terugkijken, de balans opmaken, oude patronen loslaten en kiezen voor dat wat we mee willen nemen. We trekken ons terug in onze huizen en maken ons op voor een nieuw begin; de lente.

Bij het einde van de zomer horen dus niet echt nieuwe voornemens. We maken het onszelf wel moeilijk door dingen te willen beginnen, die thuishoren in een andere fase van het jaar. Als we tenminste leven vanuit de natuurgeoriënteerde elementen Vuur - Aarde - Metaal - Water - Hout.

Hoe dan wel? Bewustworden en loslaten is eigenlijk het belangrijkste van alles in deze fase. De uitdaging is daarin je geluk te vinden, als basis van je bestaan. Genieten van wat je hebt, en voelen of dat is wat je nodig hebt. Loslaten wat je niet meer nodig hebt, wat geweest is, en wat je heeft gediend. Emoties die je hebt gevoeld en die klaar zijn. Deze hoeven niet in je rugzak te blijven zitten. Een mooie herinnering mag je houden, de emoties die beperken en je terugwerpen zijn onnodig geworden.

Wat je zelf al kunt doen:

Visueel kun je loslaten door nog even te kijken naar dat wat je hebt en verkiest los te laten: je voor te stellen dat je stopt met het vasthouden; wat kies je er voor in de plaats? Hoe ziet het eruit? 

Je kunt het oude in een doosje doen, een gedachte, opgeschreven, getekend, met eerbied voor wat is geweest en bewust op een ander plekje in bewaring gesteld. Je bewaart de herinnering en het goede dat het je heeft gebracht.

En ZING, SCHRIJF, DANS, SCHILDER, SCHREEUW, REN, GOOI, HUIL, VOEL, tot het klaar is. Dan is het weg, geweest, klaar voor een mooie herinnering, klaar om gekoesterd te worden, gedeeld en voor altijd op een mooie plek.

En dan... gaan we verder. Nieuwe ervaringen opdoen, je voorbereiden op iets nieuws, tot het klaar is om er iets groots mee te doen, bewust en met al je aandacht.

Geniet van een mooie nazomer!

Weg met die jeuk...

Op 12 augustus 2013

Al snel dit voorjaar, toen alles net in bloei kwam, begon het. Droge plekken om mijn ogen, een snotterneus, en jeuk. Met wat veranderingen in mijn eetpatroon dacht ik dit wel te kunnen laten verdwijnen. Maar steeds stak jeuk weer de kop op. En zo ging dat door, van het voorjaar tot en met de zomer. Tot ik er genoeg van had en serieus besloot dat het nu maar eens klaar moest zijn.

Een allergie, haal je die dan zomaar weg? Nou nee, niet zomaar. Als NEI therapeut heb ik geleerd dat het kan zijn dat er een emotionele blokkade meespeelt bij het ontstaan van allergie. En dan helpen zalfjes niet. In dat geval kun je uittesten welke emotie hiervoor verantwoordelijk is, en via welke allergenen deze allergie zich dan manifesteert. Door het helpen verwerken of loslaten van emoties, de juiste voeding en eventuele aanvullingen help je lichaam en geest vervolgens weer om de balans te herstellen. Klinkt simpel, helemaal als je je bedenkt dat sommige mensen al jarenlang zoeken naar oplossingen.

Als NEI therapeut kan ik heel veel naar boven halen, en dus ook de oorzaak van mijn eigen allergie. Aan het werk dus, met al mijn vragenprotocollen op zoek naar oorzaak en vooral: wát doen we eraan?

allergie 631879 86264973

Inmiddels ben ik 5 dagen verder en blij dat ik eindelijk heb doorgezet! Na één dag behandeling en aanvullende middelen is de jeuk al bijna verdwenen. En nu ook de droge plekken bijna weg zijn, rest nog een wit deel op mijn binnenarm, omgeven door een zongebruinde huid.

Weg met die jeuk dus. Wat ben ik blij met NEI! En jij?

 

 

Onafhankelijkheidsdag

Op 04 juli 2013

grijs ik ben vrij

Nog een paar dagen, en dan is het in het noorden van het land al vakantie. En zoals je weet, kom je ieder jaar weer terug van je vakantie met plannen hoe je beter voor jezelf gaat zorgen, gezonder gaat eten, je grenzen beter gaat bewaken, en hoe je je dromen gaat waarmaken. Hoe je eindelijk dat gaat doen wat je echt gelukkig maakt.  

Vandaag is het 4 juli, in Amerika is het vandaag onafhankelijkheidsdag. Vrijheid en onafhankelijkheid. Echt vrijheid. Maar wat is dat eigenlijk? Niet een dagje vrij zijn, maar echt, diep van binnen vrij zijn. Met hart en ziel, in je onderneming, en volledig kunnen genieten van je vrijheid.

Hoewel ik al enige tijd werk als zelfstandige, sluit ik vandaag definitief een deur bij mijn oude collega’s waarmee ik jarenlang mee heb samengewerkt. Ik neem vandaag afscheid. Een raar woord, want afscheid betekent vaak dat dit samengaat met gemis, of verdriet, maar wat we vaak vergeten is dat afscheid ook een mooi ritueel is.

Een ritueel van iets loslaten wat een lange tijd bij je heeft gehoord. Zoals een jas, waar je jaren in hebt gelopen en waaraan iedereen je heeft herkend. Maar langzaamaan paste deze jas niet meer zo goed. Hij liep niet meer zo lekker, maar het zat nog goed genoeg...

Een lang proces begon met het besef dat het tijd werd voor een nieuwe jas. Eén die past bij nu, bij mij, bij mijn huidige leven en mijn doelen voor de toekomst. Het proces van het ontwerpen van mijn nieuwe toekomst, tot het zo goed voelde, dat ik mijn ‘oude jas’ van mij kon afschudden en me kon gaan focussen op de toekomst.

Afscheid is loslaten, koesteren van mooie momenten, meenemen van je leerervaringen en loslaten van de rest. Ik trek de deur achter me dicht en ga op reis, naar mijn nieuwe toekomst. Vol vertrouwen dat ik die richting op loop, die het leven voor mij heeft bedacht.

Onafhankelijkheidsdag.

Een ritueel. Herdenken. Loslaten. Iets meenemen naar je toekomst.

Een nieuwe reis in een nieuwe jas.

When life gives you lemons...

Op 01 juli 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Al het hele weekend kijk ik ernaar. Wat is dat toch, dat je soms iets leest, ziet, voelt wat je vervolgens niet kunt loslaten. Het gevoel dat het je aantrekt, dat je er iets mee moet. Maar wat doe je dan concreet?

Vorige week maakte ik een Vision Board. Een visiebord, zouden wij in het Nederlands zeggen. Een collage van beelden, kleuren, plaatjes en teksten, die iets zeggen over de doelen die je hebt gesteld en waarvan je weet; als ik daar ben, dan ben ik echt heel erg blij en tevreden!

De meest prachtige woorden en plaatjes kwamen onder mijn aandacht, die ik een mooie plek heb gegeven op mijn vision board.

En waar ik nu al 4 dagen aan denk:

‘When life gives you lemons,

you might be needing some vitamine C’

 

Tja, daar sta je dan met al je doelen. Zou je toch bijna de reis er naar toe vergeten. (ook zo’n mooie uitspraak trouwens). Soms moet je even door het zuur, en wat is het dan fijn om je te bedenken dat ook dat je iets brengt in het leven. Dat je er wijzer van wordt, meer ervaren, of leert kijken vanuit een ander perspectief. Een wijze les, die ik toch graag even wil delen!

Na de zomervakantie gaan we officieel aan de slag met het aanbieden van Vision-Board-workshops. Omdat het je helpt om bij je doelen te komen. Zonder dat je het bedenkt, komt je doel bij jou. En zonder dat je er bewust de hele dag aan denkt, komt datgene in je bewustzijn, waar je mee verder kan.

En ik hoop dat na vitamine C ook de vitamine D zich aandient; voor iedereen die wel een warme zonnestraal kan gebruiken!

 

 

 

 

 

Blijheidskorting!

Op 20 maart 2013

Gister heb ik mijn nieuwe folder van de drukker mogen ontvangen. Helemaal vol met informatie over Neuro Emotionele Informatie. Het maakt mij blij, om op deze manier iedereen die iets wil doen voor zijn gezondheid en welbevinden te kunnen ondersteunen bij het vinden van een goede balans.

Daarom geef ik iedereen die vandaag een afspraak plant voor een coachingssessie een korting aan van 50%!

Als je meer wilt weten over NEI, of als je een flyer wilt ontvangen, dan kun je mij bereiken via de contactgegevens op mijn website!

Graag tot snel!

 

 

Lente onder een laagje sneeuw

Op 11 maart 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk, de zon scheen, we roken de bloemen en de bomen, hoorden de eerste vogeltjes weer fluiten, de jassen gingen uit, zonnebrillen op en de winter was allang niet meer. Totdat dit weekend de sneeuw ons lentelandschap bedekte met een laagje sneeuw.

En hoewel we onze winterjas weer omsloegen en een muts over de oren trokken, was het gedaan met onze zin in de winter. De lente is er al, en is verstopt onder een laagje sneeuw, zoals de zon die zich verschuilt achter de wolken.

Wie voelt zich geroepen om de zon te laten schijnen? De sneeuw van zich af te kloppen en weer even opnieuw te beginnen?

Als NEI - coach ga ik graag samen met je op pad, om je te helpen je oude patronen en geblokkeerde emoties op te sporen, nog even naar ze te kijken om ze daarna af te kloppen om vervolgens plaats te maken voor een nieuw begin:

"Lente"

Wil je meer weten over Neuro Emotionele Integratie? Kijk dan even op mijn website www.vierct.nl, of bel voor meer informatie.

[12  >>